Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου

06/05/2023

 

Σήμερα, Σάββατο 6 Μαϊου 2023, πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του σχολείου η προγραμματισμένη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με παρόντα 5 μέλη του Δ.Σ και 10 μέλη.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

  1. Περίπατος
  2. Σεμινάριο Ά Βοηθειών για γονείς
  3. Αναμνηστικό για ΣΤ τάξη
  4. Σχολικός νοσηλευτής
  5. Προτάσεις για βελτίωση υποδομών του σχολείου για υποδοχή ΑμεΑ μαθητών.

 

Συζητήθηκαν / αποφασίστηκαν τα εξής

  1. Προτεινόμενη ημερομηνία 28/05 και επικρατέστερες διαδρομές Πύργος Βραώνας, 'Αγιος Δημήτριος ή Κουβαράς.
  2. Το σεμινάριο Α  Βοηθειών θα πραγματοποιηθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Μαρκοπούλου κατά την επόμενη σχολική χρονιά.
  3. Ως αναμνηστικό θα δοθεί το βιβλίο: “Ο ψύλλος” , σε συνδυασμό με την προβολή της ομότιτλης ταινίας. Στην προβολή της ταινίας θα παραυρεθεί ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Κος Σπύρου Δημήτρης.

            Επιπλέον, οι μαθητές της ΣΤ τάξεως θα έχουν δωρεάν είσοδο και κέρασμα στην Πλαζ του                    Αυλακίου . Η ημερομηνία θα οριστεί.

      4.   Από παρευρισκόμενους γονείς δόθηκαν αποσαφηνίσεις σχετικά με τον ρόλο και τη διαδικασία αίτησης για έγκριση σχολικού νοσηλευτή στη σχολική μας μονάδα. 'Ηδη ξεκίνησαν επαφές μεταξύ άμεσα ενδιαφερόμενων γονέων. Θα υπάρξει και η ανάλογη ενημέρωση από το Δ.Σ μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που διαθέτει.

      5.   Αντικατάσταση του ταρτάν και καινούριες μπασκέτες θα ζητηθούν στο σχολικό συμβούλιο που αναμένεται εντός του μήνα.

 

Στη διάρκεια της Συνέλευσης τέθηκε ερώτημα που αφορούσε στις εργασίες βαψίματος που πραγματοποιήθηκαν στον εξωτερικό χώρο του σχολείου την προηγούμενη ημέρα, 05/05/2023. Ενημερώσαμε τους γονείς για τις ενέργειες που έκανε το Δ.Σ για το συγκεκριμένο θέμα (ερώτηση προς τη Διεύθυνσητου Σχολείου και κοινοποίηση της απάντησης που λάβαμε). Συμφωνήθηκε να συζητηθεί το θέμα και στο σχολικό συμβούλιο , προκειμένου να υπάρξει τοποθέτηση και από την Αντιδήμαρχο Παιδείας.

Επίσης έγινε συζήτηση για την πραγματοποιηθείσα ημερήσια εκδρομή των Ε και ΣΤ τάξεων και υπήρξαν προτάσεις/ επισημάνσεις που αφορούσαν στην ενημέρωση των γονέων και στην οργάνωση, προκειμένου αυτές  να αξιοποιηθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο μέλλον.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου