Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Καινούρια βιβλιοθήκη στο σχολείο μας!

 


Αγαπητοί γονείς,

μια προσπάθεια ετών, παίρνει επιτέλους φέτος σάρκα και οστά. Με τη συνδρομή του Δικτύου Σχολικών Βιβλιοθηκών, του Δήμου Μαρκοπούλου, ιδιωτικών πρωτοβουλιών και χορηγιών και τις ενέργειες του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων, αλλά και του καθενός από όλους εμάς ξεχωριστά, ο χώρος της βιβλιοθήκης μας ολοκληρώθηκε!

Στη βιβλιοθήκη μας τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δανείζονται βιβλία, να διαβάζουν, να παίζουν με παζλ και άλλα επιτραπέζια παιχνίδια, να υποδέχονται συγγραφείς, να παρακολουθούν ντοκιμαντέρ, να γράφουν και να λαμβάνουν μέρος σε δράσεις του σχολείου και του συλλόγου γονέων.

Αυτό που μας μένει τώρα είναι να γεμίσουμε τα ράφια μας με καινούρια βιβλία, που θα πάρουν τη θέση τους δίπλα σε αυτά που έχουμε ήδη.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να παρακαλέσουμε όποιον γονιό επιθυμεί να μας δωρίσει όσα βιβλία θέλει και μπορεί (καινούρια ή χρησιμοποιημένα, αλλά σε καλή κατάσταση και σχετικά πρόσφατης έκδοσης). Για το λόγο αυτό προτείνουμε μια σειρά από βιβλία από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται όλα τα υπόλοιπα. Η επιλογή τους έγινε με βάση τις λίστες βραβευμένων βιβλίων, προτάσεις συγγραφέων, δημοτικών βιβλιοθηκών και βιβλία που έχουν μείνει για πολλές εβδομάδες στον τοπ 10 των βιβλιοπωλείων. Επίσης επιλέξαμε βιβλία από 3-4 ετών (για την πρώτη αναγνωστική επαφή των παιδιών της Α΄ τάξης με τη λογοτεχνία)  μέχρι 12 ετών, μιας και θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και τις δυνατότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Θεωρώντας σημαντική την ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και της τοπικής οικονομίας, οι λίστες των βιβλίων έχουν δοθεί στα βιβλιοπωλεία της περιοχής μας.

Επίσης θα θέλαμε τη συνδρομή σας στη συλλογή επιτραπέζιων παιχνιδιών και παζλ, τα οποία βρίσκονται σε καλή κατάσταση (όχι σκισμένα ή ελλιπή).

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και περιμένουμε με ανυπομονησία να αγαπήσουν τα παιδιά τη βιβλιοθήκη μας.

 

Η Διευθύντρια                                             Ο Σύλλογος Διδασκόντων Δ.Σ. Μαρκόπουλου

 

 

Μαρία Πυργέρου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου