Τετάρτη 31 Μαΐου 2023

Ενημερωτικό

 

    Αγαπητοί γονείς,

   Στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 06/05, μεταξύ άλλων, είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες για τους Σχολικούς Νοσηλευτές (ΠΕ 25).

   Ιδανικά, όλοι οι γονείς θα επιθυμούσαμε την παρουσία Σχολικού Νοσηλευτή σε κάθε σχολική μονάδα για ευνόητους λόγους. Δυστυχώς κάτι τέτοιο  φαντάζει προς το παρόν ουτοπικό. Αυτό όμως που δε γνωρίζαμε, οι περισσότεροι από εμάς , είναι ότι :

α) ο Σχολικός Νοσηλευτής παρέχει Α' Βοήθειες σε όλους τους μαθητές της σχολικής μονάδας ανεξαρτήτως και λαμβάνοντας  υπόψη και το περιεχόμενο του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή και

β) όταν ένας μαθητής με αναπηρία ή/ και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες διαθέτει σχετική γνωμάτευση δημοσίου νοσοκομείου στην οποία περιγράφεται η αναγκαιότητα υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή, δυστυχώς ο γονέας αναγκάζεται να επιλέξει να αιτηθεί μόνο για μια στήριξη: είτε Σχολικό Νοσηλευτή, είτε παράλληλη στήριξη, είτε ειδικό βοηθητικό προσωπικό. Το Υπουργείο Παιδείας, παρόλο που έχει ως σκοπό την άρση των εμποδίων και την ισότιμη συμμετοχή των παιδιών αυτών στην εκπαίδευση , δεν εγκρίνει για τον ίδιο μαθητή περισσότερες στηρίξεις πέραν της μίας. (!!!!!)

    Εάν κάποιος μαθητής του σχολείου μας, που δεν κάνει χρήση της παράλληλης στήριξης και θα μπορούσε να έχει γνωμάτευση από δημόσιο νοσοκομείο ( δε χρειάζεται γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ) για υποστήριξη από Σχολικό Νοσηλευτή και το επιθυμεί, παρακαλούμε πολύ να επικοινωνήσει με τη Διεύθυνση του σχολείου μας προκειμένου να πάρει πληροφορίες για τις αιτήσεις έγκρισης για παροχή υποστήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή. Διευκρινιστικά θα θέλαμε να τονίσουμε πως ο σχολικός νοσηλευτής , καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωρολόγιο  προγράμματος παραμείνει σε ειδικό χώρο ή στο γραφείο των εκπαιδευτικών και εκεί παρέχει οποιαδήποτε νοσηλευτική ανάγκη προκύψει για όλα τα παιδιά του σχολείου.

     Όποιος ενδιαφέρεται να μάθει παραπάνω λεπτομέρειες για τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα του σχολικού νοσηλευτή, μπορεί να ενημερωθεί στο παρακάτω link: Καθήκοντα και αρμοδιότητες ΠΕ25 Σχολικών Νοσηλευτών

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου