Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Το μήνυμα της ημέρας.

Σαν σήμερα γεννιέται στη Δανία, ο σπουδαίος και πολυδιαβασμένος παραμυθάς Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν. Την μέρα αυτή επέλεξε το Διεθνές Συμβούλιο Βιβλίων για την Νεότητα (IBBY), ως ημέρα εορτασμού του Παιδικού Βιβλίου.
Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μεταξύ πολλών και σοφών που έγραψε, έχει πει πως "Να είσαι χρήσιμος στον κόσμο είναι ο μόνος τρόπος να είσαι ευτυχισμένος." Με αφορμή αυτό το ρητό, διαλέξαμε το μήνυμα της σημερινής ημέρας, από μια ιστορία ύμνο σε έναν τέτοιο άνθρωπο: τον κύριο Μόρρις Λέσμορ.  Μια ιστορία αφερωμένη στο βιβλίο και τους ανθρώπους του βιβλίου. Μια ιστορία για τη μοναδική, αμφίδρομη σχέση του ανθρώπου με το βιβλίο. Μια ιστορία για τα βιβλία της ζωή μας και το βιβλίο της ίδιας της ζωή μας.

Το βιβλίο έχει τίτλο  "Τα φανταστικά ιπτάμενα βιβλία του κου Μόρρις Λέσμορ."
"Και πέρασε ο καιρός. Και πέρασαν τα χρόνια. Κι ο Μόρρις μεγάλωσε πολύ. Χαμήλωσε, ζάρωσε, οι δυνάμεις του λιγόστεψαν. Μα τα βιβλία δεν άλλαξαν ποτέ. Ούτε οι ιστορίες τους. Και τώρα, αυτοί οι παλιοί του φίλοι, τα βιβλία, άρχισαν να τον φροντίζουν και να του διαβάζουν κάθε βράδυ τον εαυτό τους."

Η ιστορία ήταν ταινία πριν γίνει βιβλίο, βραβευμένη μάλιστα με Όσκαρ ταινίας μικρού μήκους το 2012. Δείτε την ταινία μαζί με τα παιδιά. Θα σας μαγέψει!
Περισσότερα για το βιβλίο εδώ
Αφιέρωμα στον Χανς Κρίστιαν ΄Αντερσεν από την ελληνική τηλεόραση εδώ

Καλές αναγνώσεις! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου