Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Σας παραθέτουμε δήλωση της οικογένειας Καραγιάννη, κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, με αίτημα να ανακοινωθεί στα μέσα επικοινωνίας του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε πολύ!


Μαρκόπουλο 27/09/17

Τις τελευταίες μέρες πολλή συζήτηση έγινε για τον τρόπο που επέλεξε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικούνα ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους γονείς του σχολείου για την έλλειψη δομών ΑΜΕΑ (ράμπα πρόσβασης & τουαλέτα).

Σε ό,τι μας αφορά, ως γονείς παιδιού με κινητικά προβλήματα, και γονείς άλλων 2 παιδιών στο παραπάνω σχολείο, θα θέλαμε με αυτή την επιστολή να  διασαφηνίσουμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους τα παρακάτω:
· Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων ζήτησε την άδεια της οικογένειάς μας για να προβεί σε δημοσιοποίηση του θέματος, την οποία και έλαβε.
· Όλες οι κινήσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων προς αυτή την κατεύθυνση από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά έγιναν μετά από συννενόηση μαζί μας.
· Δεν γνώριζαμε, ούτε ζήτησαμε άλλωστε να γνωρίζουμε εκ των προτέρων, το περιεχόμενο των επιστολών ή/και των ανακοινώσεων που ακολούθησαν από το Σύλλογο.
· Κατά την τοποθέτησή μας στη Γενική Συνέλευση του σχολείου στις 18 Σεπτεμβρίου 2017, καταστήσαμε σαφές, μεταξύ άλλων, ότι καμία ανακοίνωση ή ενέργεια του ΔΣ του Συλλόγου δεν εξέθεσε την οικογένειά μας ή εμάς προσωπικά.

Αυτό που περιμένουμε με ανυπομονησία είναι να ολοκληρωθεί η ράμπα πρόσβασης και η τουαλέτα ΑΜΕΑ, ώστε το σχολείο να γίνει προσβάσιμο για όλα τα παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Άλλωστε θεωρούμε πως το μείζον πρόβλημα που πρέπει να απασχολεί όλους μας είναι αυτό της ασφάλειας και προσβασιμότητας που έχει το 3ο  Δημοτικό Σχολείο και πως οποιαδήποτε συζήτηση πέρα από αυτό λειτουργεί αποπροσανατολιστικά και παραπλανητικά.

Ελπίζουμε οι αρμόδιοι φορείς να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να υλοποιήσουν τη δέσμευσή τους, πράξη που θα δώσει τέλος σε συζητήσεις υποδεέστερης σημασίας.

Ευχαριστούμε,
Ζιγγιρίδη Δέσποινα

Καραγιάννης Κωνσταντίνος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου