Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

Ενημέρωση για το Σχολικό Συμβούλιο 03/10/17


Στο σχολικό συμβούλιο με θέμα τα κτιριακά προβλήματα του σχολείου που κάλεσε η διευθύντρια κα Πυργέρου και έγινε την Τρίτη 3/10 παρέστησαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας κος Ρούσης και εκπρόσωποι των Συλλόγων Εκπαιδευτικών και Γονέων του 3ου Δημοτικού.
Μετά από συζήτηση, ο κος Ρούσης κατέγραψε κατά προτεραιότητα τα θέματα της επικινδυνότητας του κλιμακοστασίου, την τοποθέτηση απαγωγέων αναθυμιάσεων του λεβητοστασίου και την πυρασφάλεια, όπως και την επαναλειτουργία του ανελκυστήρα (το οποίο την ώρα του συμβουλίου εξεταζόταν από τεχνικό) για τa οποίa δήλωσε πως θα κινηθεί άμεσα προς την αποκατάστασή τους.
Για τις υπόλοιπες παρεμβάσεις που θα αλλάξουν τοποχωρικά το σχολείο και χρειάζονται μελέτη, έχει σύμφωνα με τις προτροπές του Συλλόγου μας ήδη κάνει έγγραφο αίτημα (26/9/17) προς τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου και προς τις ΚΤ.ΥΠ (ΚΤιριακές ΥΠοδομές), από όπου θα πρέπει να εγκριθούν οι όποιες διαδικασίες.
Και ο πιο μακρύς δρόμος ξεκινάει από ένα βήμα, το πρώτο.
Αυτό φαίνεται πως έγινε (έστω και με πολύ αγώνα) στην περίπτωσή μας, με την κινητοποίηση του θέματος από πλευράς του Αντιδημάρχου Παιδείας κου Ρούση. Ο Σύλλογος Γονέων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών θα παρακολουθήσουν στενά το θέμα αυτό, προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις επικοινωνίες μεταξύ των υπηρεσιών, καθώς τίποτα δεν ολοκληρώθηκε ακόμη και από πλευράς μας δε θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, έως την παράδοση των δομών που είναι απαραίτητες για το σχολείο μας.
Παραλλήλως, το ΔΣ του Συλλόγου μας συνυπογράφει ομόφωνα το ψήφισμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαρκοπούλου Αττικής (ΕΣΓΔΜΑ) για την προώθηση του ζητήματος της σχολικής στέγης στο Δήμο μας ενιαία. Στόχος μας είναι να έχουν όλα τα παιδιά του Δήμου μας κατάλληλες υποδομές για ασφαλή, υγιεινή και ευχάριστη καθημερινότητα και ουσιαστική μαθητική και κοινωνική εκπαίδευση. Πιστεύουμε πως αν αξίζει κάτι, είναι αυτό που θα αφήσουμε πίσω μας για αυτά. Μπροστά σε αυτό το κίνητρο, οποιοσδήποτε κόπος και δυσκολία ξεπερνιέται εύκολα.
Σύμφωνα με το παραπάνω σκεπτικό, καλούμε τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων και Εκπαιδευτικών, όπως και όλους τους Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας ασχολούμενοι με τα θέματα των παιδιών, να συνυπογράψουν το ψήφισμα της ΕΣΓΔΜΑ για τη σχολική στέγη στο Δήμο μας και να στηρίξουν τις προσπάθειες όλων όσων προσπαθούν για καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης και καθημερινότητας των παιδιών.


επισυνάπτεται το προτεινόμενο από την ΕΣΓΔΜΑ Κοινό Ψήφισμα, το οποίο ο Σύλλογός μας συνυπογράφει και στηρίζει:

Μετά την κοινή συνεδρίαση της Ένωσης Γονέων και των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου με κύριο θέμα συζήτησης το κτιριακό (29/09/17), αποφασίστηκε ομόφωνα η κοινοποίηση του παρόντος ψηφίσματος: 

                                                     ΨΗΦΙΣΜΑ 

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου μας καθώς και τα Συμβούλια Εκπαιδευτικών και Μαθητών συνυπογράφουμε το παρακάτω ψήφισμα: Η διαμορφωμένη κατάσταση της σχολικής στέγης στο Δήμο μας έχει ξεπεράσει κάθε ανοχή και αντοχή όλων μας. 

Καθημερινά μαθητές και εκπαιδευτικοί συνωστίζονται σε ανεπαρκή, ακατάλληλα, ανθιυγιεινά και επικίνδυνα κτίρια, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στο έργο τους. 

Η αποσπασματική και επιδερμική τακτική αντιμετώπισης αυτών των προβλημάτων από τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας (Υπουργεία, Περιφέρεια, Δήμος) αποδεικνύει έλλειψη σχεδιασμού και πλημμελή ενασχόληση με το θέμα της Παιδείας. 

Η Δημόσια και δωρεάν Παιδεία θα έπρεπε να είναι ΥΨΗΛΟΤΑΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ στην ιεράρχηση επίλυσης προβλημάτων με πρώτο ενδιαφερόμενο το Δήμο, σε συνεργασία με τους Συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών, την Ένωση Γονέων και τα Συμβούλια των μαθητών. 

Όταν όμως στο Δήμο μας ... εν έτει 2017, υπάρχουν εδώ και χρόνια δύο σχολεία που λειτουργούν ΕΞ’ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ σε προκάτ αίθουσες, άλλα σχολεία λειτουργούν σε ενοικιαζόμενα κτίρια με προκάτ προσθήκες κατασκευασμένα για άλλες χρήσεις, ενώ ακόμη και αυτά που στεγάζονται σε κτίρια με προδιαγραφές σχολείων έχουν καταστεί ανεπαρκή (πλεονάζοντες μαθητές) και επικίνδυνα λόγω μετατροπών και ελλιπούς συντήρησης με τα συνεπακόλουθα δυσμενή αποτελέσματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και στη σωματική ασφάλεια και υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών ... αυτό δείχνει την απουσία τέτοιων επιλογών ιεράρχησης. Αντίθετα, αιτήματα χρόνων από την εκπαιδευτική κοινότητα είτε παραμένουν άλυτα, είτε επιλύονται "προσωρινά"! Και όλα αυτά μετά από την "ασφυκτική" πίεση των τελευταίων ετών από τους συλλόγους γονέων/εκπαιδευτικών και την Ένωση Γονέων. 

Ως εκ τούτου, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Δήμο μας να αναλάβει τις ευθύνες του, να δραστηριοποιηθεί και να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση ΤΩΡΑ για να δημιουργηθούν νέες, λειτουργικές και ασφαλείς σχολικές μονάδες στο Μαρκόπουλο και το Πόρτο Ράφτη. Καλούμε όλους τους Συλλόγους και φορείς που εμπλέκονται στα θέματα της Παιδείας να υποστηρίξουν ενεργά και να συνυπογράψουν το παρόν ψήφισμα
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου