Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Πρόσκληση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου

Αγαπητοί γονείς,

Δυστυχώς, ένα τραγικό συμβάν βαραίνει την ατμόσφαιρα στο σχολείο μας. Μαθήτρια της α’ τάξης του σχολείου μας, ήρθε στον αγιασμό, αλλά καταδικάστηκε στο εξής να μένει μόνη στο σπίτι, χωριστά από τις αδερφές και τους συμμαθητές της. Το αδίκημά της ήταν ότι προ έτους διαγνώσθηκε να πάσχει από λευχαιμία. Αφού όλο αυτό το διάστημα το πέρασε σε νοσοκομεία δεχόμενη χημειοθεραπείες που τσακίζουν και τους πιο δυνατούς, αφού είδε παιδιά συνασθενείς της να χάνουν τον αγώνα δίπλα της, αφού στερήθηκε όλα όσα χαίρονται όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, αφού κινδύνευσε να πεθάνει ενώ η μητέρα της παρακολουθούσε την περυσινή τελική γιορτή στο σχολείο μας για να συντροφεύσει τη μεγαλύτερη αδερφή της, τα κατάφερε και επέζησε! Και όχι μόνο αυτό, αλλά ήρθε και στο σχολείο, πιστεύοντας πως μετά τον εφιάλτη, ήρθε πια η στιγμή να ξεκινήσει κι αυτή τη φυσιολογική ζωή της, όσο της επιτρέπουν οι κινητικές δυσκολίες που έχει.
Εκεί όμως ήρθαν οι δικαστές, οι αρμόδιοι των Δημοτικών Αρχών, οι οποίοι, αν και από μηνών γνώριζαν ότι θα έπρεπε να κατασκευαστεί μια τουαλέτα ΑΜΕΑ και ράμπες πρόσβασης στο σχολείο μας, αν και είχαν υποσχεθεί ότι θα υπάρχουν, δεν φρόντισαν να γίνει ούτε καν η μελέτη για την τοποθέτησή τους. ¨Ετσι θα πρέπει για άλλο ένα (ποιος ξέρει πόσο μεγάλο) διάστημα να μείνει χωρίς τα γέλια των άλλων παιδιών, αιχμάλωτη μιας κατάστασης για την οποία δεν ευθύνεται.
Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε σα γονείς τον εμπαιγμό στα αιτήματά μας από το Δήμο. Σε αυτήν όμως την περίπτωση, η αναλγησία και η παντελής αδιαφορία ξεχειλίζει το ποτήρι. Η υπομονή εξαντλήθηκε.
Καλούμε όλους τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου.
Καλούμε όλους τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων να υποστηρίξουν τον αγώνα για τη βελτίωση των συνθηκών της απαράδεκτης σχολικής στέγης στο Δήμο μας.
Είμαστε γονείς όλων των παιδιών! Όλα τα παιδιά είναι δικά μας!
Τα παιδιά μας αξίζουν περισσότερα και θα τα πάρουν! Εμείς, οι γονείς τους θα φροντίσουμε να τα έχουν και κανένας δε θα τολμήσει να σταθεί μπροστά μας! Γιατί είναι για αυτήν την κοπελίτσα, γιατί είναι για τους γιους και τις κόρες μας και είναι δίκαιο!

 Ζητάμε τη στήριξη από όλους τους γονείς και όλους τους ευαίσθητους πολίτες της πόλης! Να σταματήσουμε το Έγκλημα αυτό!
Όλοι στη Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου στο 3ο Δημοτικό Μαρκοπούλου στις 7.30μμ


Το ΔΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου