Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Επικοινωνία με τη Διεύθυνση του Σχολείου σχετικά με την προγραμματισμένη εκδρομή της ΣΤ' τάξης

Email προς τη Διεύθυνση:

Αξιότιμη κα Πυργέρου,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι κατά τη χθεσινή μας συνέλευση, μας εκφράστηκε από τους γονείς της ΣΤ' τάξης η έντονη δυσαρέσκειά τους - προβληματισμός, σχετικά με την επικείμενη αποχαιρετιστήρια εκδρομή.

Συγκεκριμένα, οι γονείς ζητούν:

1. Να λαμβάνεται υπόψη το κόστος της συμμετοχής προκειμένου να μπορεί  να ανταποκριθεί σε αυτό το σύνολο των μαθητών.

2. Ζητήθηκε από τους γονείς άμεση συνάντηση με την εκπαιδευτικό που οργανώνει την εκδρομή, έτσι ώστε να δοθούν διευκρινήσεις και αν χρειαστεί να υπάρξουν εναλλακτικές προτάσεις.

Τέλος, θα θέλαμε να τονιστεί ότι το σύνολο των γονέων επιθυμεί να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση μελλοντικά προς αυτούς όσον αφορά στην πρόθεση μιας εκδρομής, προτού αυτή ανακοινωθεί στους μαθητές.

Με εκτίμηση,

Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου


Απάντηση της Διεύθυνσης:

Καλημέρα σας,

ευχαριστούμε για την ενημέρωση! Πολύ σύντομα--λογικά, μέχρι το τέλος της εβδομάδας-- οι γονείς της ΣΤ θα λάβουν σχετική ενημέρωση αναφορικά με τον προγραμματισμό της εκδρομής καθώς και το κόστος--όπως αυτό διαμορφώνεται κατόπιν των δηλώσεων συμμετοχής.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εκδρομή είναι προαιρετική και οργανώνεται με σκοπό οι μαθητές/τριες της ΣΤ να περάσουν λίγο περισσότερο χρόνο με τους εκπαιδευτικούς και τους/τις συμμαθητές/ συμμαθήτριές τους αλλά και να αποκτήσουν την εμπειρία  ιστορικών χώρων και γεγονότων όπως αναφέρονται στην Ιστορία της ΣΤ. 

Με αυτη τη λογική οργανώθηκε και σαν διήμερη. Επειδή, μάλιστα, γίνεται και κατά τη διάρκεια Σ/Κ , δηλαδή, εκτός του εργασιακού ωραρίου των εκπαιδευτικών που προτίθενται να συνοδεύσουν,  είναι μεν εκπαιδευτική--αφού οργανώνεται από το σχολέιο με συγκεκριμένο εκπαιδευτικό στόχο-- αλλά άτυπη, δηλ. δεν χρειάζεται έγκριση από τη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής και γι αυτό το λόγο ζητήθηκε η συνοδεία των γονέων. 

Θα είμαστε σε επικοινωνία σχετικά!
Ευχαριστούμε και πάλι!

Μαρία Πυργέρου και Σ.Δ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου