Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Πρακτικό Συνέλευσης Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου

Το Σάββατο, 17/02/2024, και ώρα 17:30 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου μας η εξ αναβολής Γενική Συνέλευση με παρόντα όλα τα μέλη του Δ.Σ. καθώς και 19 μέλη.

Θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. Οικονομικός απολογισμός.

2. Τσικνοπέμπτη στο σχολείο.

3. Αποκριάτικο πάρτι.

4. Συμμετοχή στο καρναβάλι του Δήμου.

5. Υποστήριξη δράσεων φιλαναγνωσίας.

6. Ανακοίνωση για το νέο απόκτημα του σχολείου - Απινιδωτής.


1. Η ταμίας του Συλλόγου έδωσε μια σύντομη εικόνα για τα χρήματα που διαθέτει το ταμείο. Αναφέρθηκε στα έσοδα του χριστουγεννιάτικου bazaar και στα έξοδα που είχε ο Σύλλογος (μαξιλάρια, φιλαναγνωσία κλπ)

2. Τσικνοπέμπτη: εθελοντές για ψήσιμο (Κοκκίνου Ε., Παπαγεωργίου Σ., Καράμπελα Β., Γεωργοπούλου Μ.) Χρειαζόμαστε 180 σουβλάκια: θα ζητηθούν από κρεοπωλεία της περιοχής.

3. Αποκριάτικο πάρτι: 09/03/2024, 11:30πμ - 3μ.μ. Ενημέρωση σχετικά με έρευνα αγοράς που έχουμε κάνει και προσφορές που έχουμε λάβει για την ψυχαγωγία των παιδιών. Λόγω του υψηλού κόστους (600-700€) ζητήθηκε από τους γονείς να προτείνουν δράσεις (διαγωνισμός χορού, διαγωνισμός στολής, face painting, γαϊτανάκι, εργαστήριο κατασκευών). Η Κα Ντρέλλια θα μας ενημερώσει για πιθανή παράσταση.

4. Για το καρναβάλι ζητήθηκε από τους γονείς να μας επικοινωνήσουν τις ιδέες τους, προκειμένου να αποφασίσουμε ποια θα είναι η θεματολογία - αμφίεση μας.

5. Αναφορά στην υποστήριξη του Συλλόγου για τον Μαραθώνιο Ανάγνωσης (Β' και Γ' Δημοτικού) μέσω χρηματοδότησης με το ποσό των 40€ για τη Β' και 40€ για το Γ'2. Επιπλέον αναφορά στον τρόπο που υποστήριξε ο Σύλλογος τις Βιβλιοδρομίες (ΣΤ'). Τα δώδεκα βιβλία αγοράστηκαν από τον Σύλλογο και θα δοθούν, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, στη Βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

6. Απινιδωτής: Αναφορά στη σπουδαιότητά του και στον τρόπο απόκτησης του (χορηγία από επιχειρηματία με μεσολάβηση της Κας Κοντού). Πρόταση για πιστοποίηση εκπαιδευτικών μέσω του Δήμου.

Στη συνέχεια, τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα από γονείς:

1. Εκδρομή ΣΤ' τάξης: Υψηλό κόστος, λάθος διαχείριση στην ενημέρωση (πρώτα πρέπει να ενημερώνονται οι γονείς), για ποιο λόγο διήμερη, δυσάρεστες καταστάσεις με παιδιά που δεν δύνανται να συμμετέχουν λόγω του υψηλού κόστους (100 - 150€ το άτομο). Προτάθηκαν τα εξής: Συνάντηση γονέων με τους εκπαιδευτικούς για περαιτέρω διευκρινήσεις, να γίνει ομάδα viber μεταξύ των γονέων της ΣΤ' τάξης και να σταλεί e-mail από το Σύλλογο στη Διεύθυνση.

2. Ε' τάξη: Σχετικά με τα προβλήματα που έχει το τμήμα, προτάθηκε να τεθεί το θέμα μέσω viber και να υπάρξει συνάντηση με τη Διεύθυνση.

3. Σχετικά με το περιστατικό με ψόφιο ποντίκι που βρέθηκε στην είσοδο του σχολείου καθώς και για αδέσποτο σκύλο που μπήκε στο σχολείο προτάθηκε να σταλεί email από τον Σύλλογο στη Διεύθυνση και αναφορά του θέματος στο σχολικό συμβούλιο (στις 21/02/2024).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου