Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Σύστημα ανακύκλωσης χαρτιού στο σχολείο μας.

Αγαπητοί γονείς, 


   Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι είμαστε στην τελική φάση υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης χαρτιού στο σχολείο μας.
   Αυτό αφορά τη συγκέντρωση χαρτιού από τα σπίτια μας (βιβλία, χρησιμοποιημένα χαρτιά Α4, περιοδικά, εφημερίδες, χαρτοκιβώτια) τα οποία με μέσα του Συλλόγου θα προωθούνται σε εταιρεία ανακύκλωσης με αντίτιμο χρήματα που θα μπαίνουν στο ταμείο του Συλλόγου μας για τις ανάγκες του σχολείου.

Προσοχή, δεν βάζουμε προς ανακύκλωση χρησιμοποιημένο χαρτί με οργανικές ουσίες (χαρτοπετσέτες, λαδόκολλες, χαρτόνια λερωμένα από πίτσα κλπ)



      Καθώς αυτή η κίνηση συνδυάζει την περιβαλλοντική εκπαίδευση με ένα χρήσιμο έσοδο για τον Σύλλογό μας, σας καλούμε να συμμετάσχετε ενεργά, αξιοποιώντας οποιαδήποτε πηγή χρησιμοποιημένου χαρτιού μπορείτε να βρείτε (εφημερίδες του παππού, περιοδικά της γιαγιάς, εκκαθάριση βιβλιοθηκών, παλιά και νέα διαφημιστικά φυλλάδια, παλιά σχολικά βιβλία, παλιά εγχειρίδια μηχανημάτων, παλιές εγκυκλοπαίδειες και λεξικά που δεν χρειάζεστε λόγω του ότι υπάρχουν σε ηλεκτρονική μορφή κλπ). Μπορείτε επίσης να απευθυνθείτε στην εργασία σας, αν αυτή σχετίζεται με χρήση χαρτιού (δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις, λογιστικά και δικηγορικά γραφεία, τυπογραφεία κλπ). Μοιράστε το χαρτί αν είναι πολύ σε μικρές τσαντούλες, που να μπορούν εύκολα τα παιδιά να μεταφέρουν καθημερινά, ή δύο φορές την εβδομάδα στο σχολείο. Η συνεχής επανάληψη είναι πιο εκπαιδευτική ως συνήθεια. Για βαριά αντικείμενα (πχ βαριά βιβλία) επικοινωνήστε με μέλη του ΔΣ, να τα παίρνουμε το πρωί κατ'ευθείαν από τους γονείς.
   
     Πιστεύουμε ότι με τη σωστή οργάνωση της δράσης αυτής μπορούμε να εγκαθιδρύσουμε ένα μόνιμο και σταθερό χρηματοδοτικό μηχανισμό για τις σχολικές ανάγκες των παιδιών μας, κάνοντας παράλληλα και ένα μεγάλο καλό στο περιβάλλον. Θέλουμε όλοι να στηρίξουμε αυτό το πρόγραμμα με ενθουσιασμό!

Ευχαριστούμε την περιφέρεια Αττικής για την ευγενική παραχώρηση των κάδων και τη διευθύντρια του σχολείου μας, όπως και το Σύλλογο Διδασκόντων για την συνεργασία.

Με εκτίμηση
Το ΔΣ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου