Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ενημέρωση προς τους γονείς σχετικά με το σχολικό συμβούλιο



Αγαπητοί γονείς,
βρείτε παρακάτω τα κυριότερα σημεία του σχολικού συμβουλίου του β' τριμήνου που έγινε στις 19/02 με συμμετοχή του συλλόγου γονέων, του συλλόγου διδασκόντων και της αντιδημάρχου παιδείας κας Γιαννάκη.
  1. Η κα Γιαννάκη δεσμεύτηκε να βαφτεί το υπόλοιπο σχολείο εσωτερικά το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι επίσης θα γίνει από το Δήμο η επισκευή και το βάψιμο της εξωτερικής περίφραξης όπου αυτό είναι αναγκαίο. Τέλος, πάλι το καλοκαίρι, θα γίνει, αν είναι δυνατόν εκ νέου η διαγράμμιση του γηπέδου μπάσκετ.
  2. Συμφωνήθηκε να σταλεί αίτημα από το σύλλογο διδασκόντων προς τις Κτιριακές Υποδομές για αυτοψία στο υπόγειο του σχολείου για να διερευνηθεί η δυνατότητα αλλαγής χρήσης του υπογείου έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια.
  3. Η κα Γιαννάκη ενημέρωσε οι πυροσβεστήρες αναγομώθηκαν και έχει γίνει αίτημα για εγκατάσταση συστήματος πυρανίχνευσης. Επίσης, η αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου δεν μπορεί να διαθέσει άτομο για να ελέγξει την πυρασφάλεια του σχολείου αλλά προσπαθεί να βρει εξωτερικό συνεργάτη να το κάνει, αν βρεθούν τα χρήματα από τον προϋπολογισμό του Δήμου. Δήλωσε επίσης ότι αυτό είναι χρονοβόρο και δύσκολο λόγω της αλλαγής των χώρων του σχολείου τα τελευταία χρόνια. Η διευθύντρια του σχολείου πρόσθεσε ότι έχει γίνει αίτημα στην Πυροσβεστική για μίνι-σεμινάριο σχετικά με την πυροπροστασία καθώς και ότι οι δάσκαλοι γνωρίζουν τη χρήση των πυροσβεστήρων.
Τα σχόλια του Συλλόγου Γονέων για τα παραπάνω 
  • Θέμα 1ο - Αυτό που εδώ και μήνες υποστήριζε ο σύλλογος γονέων φαίνεται να βαίνει προς υλοποίηση. Οι επισκευές και τα βαψίματα στο σχολείο πρέπει να γίνονται με σωστό προγραμματισμό το καλοκαίρι και όχι όσο το σχολείο λειτουργεί. Αυτή εξάλλου είναι και η πάγια θέση του Υπουργείου Παιδείας καθώς και του γραφείου Α'βάθμιας εκπαίδευσης. Θα παρακολουθήσουμε το θέμα ώστε οι δεσμεύσεις της αντιδημάρχου να υλοποιηθούν στο ακέραιο. Όσον αφορά την αυλή του σχολείου η θέση του συλλόγου είναι ότι δεν χρειάζεται απλώς μια διαγράμμιση του γηπέδου μπάσκετ αλλά επανασχεδιασμός στα πλαίσια της δημιουργίας μιας αυλής και ενός κήπου που θα καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για παιχνίδι, μάθηση και άσκηση.
  • Θέμα 2ο - Σαν γονείς μας χαροποιεί το γεγονός ότι αρκετοί δάσκαλοι, παρόλο τη δυσκολία του εγχειρήματος, είναι διατεθειμένοι να διερευνήσουν τη δυνατότητα να "ξαναζωντανέψει" το υπόγειο με συνθήκες ασφάλειας και προσβασιμότητας. Θα είμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια. Το σχολείο μας χρειάζεται όλους τους χώρους που διαθέτει.
  • Θέμα 3ο - Για αυτό το θέμα δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε. Η ουσία είναι ότι το σχολείο μας δεν έχει μελέτη πυρασφάλειας ούτε σύστημα πυρανίχνευσης και η Δημοτική Αρχή σύμφωνα με τα λεγόμενα της αντιδημάρχου "δεν έχει λεφτά να υλοποιήσει μια τέτοια έκθεση". Ακόμα και οι πυροσβεστήρες αναγομώθηκαν με 2 μήνες καθυστέρηση. Θεωρούμε απαράδεκτο και επικίνδυνο εν έτη 2019 να υπάρχει σχολείο χωρίς τέτοιου είδους προδιαγραφές ασφαλείας για τα παιδιά. Για χρόνια το σχολείο μας άλλαζε άναρχα μορφή για να ανταποκριθεί στις πληθυσμιακές ανάγκες εις βάρος της ασφάλειας των παιδιών.
Τα μέλη του ΔΣ είναι στη διάθεσή σας για ερωτήσεις/απορίες καθώς και θέματα που θα θέλατε να συζητηθούν στο επόμενο σχολικό συμβούλιο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου