Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

Ανασκόπηση Φεβρουαρίου

Ο Φλεβάρης συνέχισε με κρύα και πολλές ιώσεις που ταλαιπώρησαν γονείς, δασκάλους και μαθητές. Σιγά σιγά μπαίνει η άνοιξη και ελπίζουμε σε ηλιόλουστες μέρες.

Αρχές του μήνα ο σύλλογος μας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα στο σχολείο σε μία ζεστή εκδήλωση με συμμετοχή πολλών από εσάς και εκπροσώπων της Ένωσης Γονέων.

Από τις διάφορες επισκευές που έχει ζητήσει ο σύλλογος γονέων, μετά από σχεδόν 3 μήνες, επισκευάστηκε το ασανσέρ και φαίνεται ότι επισκευάστηκαν και κάποια σπασμένα τζάμια.
Το θέμα της πυρασφάλειας παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς ο Δήμος αναζητά κονδύλια για να ολοκληρώσει την έκθεση πυρασφάλειας που εκκρεμεί εδώ και μήνες.

Όλοι οι γονείς που ενδιαφερόμαστε για το καλό του σχολείου αλλά και για την ασφάλεια των παιδιών εντός του σχολείου δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε τις προσπάθειες για τα αυτονόητα, δηλαδή ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον.

Η συνάντηση με το σύλλογο διδασκόντων στις 19/02 δεν πραγματοποιήθηκε καθώς, αιφνιδιαστικά, αντικαταστάθηκε από Σχολικό Συμβούλιο την ίδια μέρα και ώρα. Ο σύλλογος μας ζήτησε ξανά συνάντηση με το Σύλλογο Διδασκόντων σε ώρα και μέρα που βολεύει και τους 2 συλλόγους. 
Μέσα στο Μάρτιο θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στο σχολικό συμβούλιο καθώς και για τις θέσεις όλων των εμπλεκομένων (Δήμος, Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων) για τα εκκρεμή ζητήματα του σχολείου, κτιριακά και μη.

Όσον αφορά τις εξωσχολικές μας δραστηριότητες, διοργανώθηκε, υπό την αιγίδα της 'Ένωσης Γονέων Μαρκοπούλου, με μεγάλη επιτυχία ανταλλακτικό παζάρι παιδικού βιβλίου για την παγκόσμια ημέρα "χαρίζω ένα βιβλίο". Πάνω από 800 βιβλία και πάνω από 450 γονείς και παιδιά βρέθηκαν στον Πολιτιστικό Κέντρο και αντάλλαξαν βιβλία, ιδέες και χαμόγελα. Και του χρόνου ακόμα πιο μαζικά.

Οι εκλογές τις Ένωσης Γονέων για νέο Διοικητικό Συμβούλιο έγιναν μέσα στο Φλεβάρη, με το σχολείο μας να εκπροσωπείται ξανά σε αυτό..
Να θυμίσουμε σε όλους ότι η Ένωση Γονέων είναι όλοι οι σύλλογοι των σχολείων μαζί, δηλαδή όλοι εμείς οι γονείς.

Ευχάριστη είδηση, επίσης, αποτελεί η ανταπόκριση του Δήμου Μαρκοπούλου σε επιστολή του συλλόγου μας για συλλογή, εμβολιασμό και στείρωση των αδέσποτων σκυλιών μπροστά από το σχολείο. Σύμφωνα με το Δήμο, τα περισσότερα έχουν ήδη μαζευτεί, εμβολιαστεί και στειρωθεί και θα απελευθερωθούν σε περιοχές μακριά από σχολεία και νοσοκομεία όπως ορίζει ο νόμος. Ας αναλογιστούμε όμως όλοι πως δημιουργείται το πρόβλημα και ας αναλάβει ο καθένας από εμάς την ευθύνη που του αναλογεί όσον αφορά τη συμπεριφορά μας προς τα ζώα. Τα σκυλιά και τα γατιά δεν είναι δώρα για τα Χριστούγεννα ή το Πάσχα που μπορούμε να τα "πετάξουμε" 'όταν τα βαρεθούμε ή όταν αρρωστήσουν, αλλά σύντροφοι ζωής.

Καθώς μπαίνει ο Μάρτιος έρχονται κι άλλες εκδηλώσεις από το σύλλογό μας.
Καλό μήνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου