Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

To "Όραμα Ελπίδας" έρχεται στο Μαρκόπουλο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ "ΑΡΤΕΜΙΣ" για την προώθηση του ζητήματος των εθελοντών δοτών μυελού των οστών!

Η διάδοση του μηνύματος Ελπίδας θα περάσει μέσα από την πόλη μας. Λίγο σάλιο μας (κυριολεκτικά) μπορεί να αποβεί σωτήριο για έναν συνάνθρωπό μας!

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Μαρκοπούλου:

"Στις 17 Μαρτίου ενημερωνόμαστε και χαρίζουμε την Ελπίδα σε συνανθρώπους μας!
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου μας, προσπαθώντας να συμβάλει στην μεγάλη αλυσίδα εθελοντών δοτών μυελού των οστών, που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας», διοργανώνει στις 17 Μαρτίου και ώρα 11:00 π.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Άρτεμις» (1ος όροφος), ενημερωτική ομιλία για την εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων. Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να γίνουν επιτόπου δότες μυελού των οστών, προσφέροντας έτσι ελπίδα σε ανθρώπους που χρήζουν μεταμόσχευσης!
Το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2012, και συνεργάζεται στενά με τον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ». Επιπλέον απλώνει τη δράση του και στους ενήλικες και ιδιαίτερα σε εκείνους που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών και αναζητούν το κατάλληλο μόσχευμα για να ξανακερδίσουν τη ζωή τους και αφ’ ετέρου εμπεριέχει στους σκοπούς του την έρευνα για τον καρκίνο.
Κύριος σκοπός του σωματείου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Κοινής Γνώμης γύρω από το ζήτημα της εθελοντικής δωρεάς αιμοποιητικών κυττάρων και τη σημασία της προσφοράς τους σε ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση, και κατ’ επέκταση την με κάθε τρόπο προσπάθεια αύξησης του αριθμού των Εθελοντών Δοτών μυελού των οστών στη χώρα μας και την εγγραφή τους στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών.
ΧΑΡΙΣΕ ΕΛΠΙΔΑ!
ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ!
Είναι πολύ απλό να γίνει κάποιος εθελοντής δότης! Χρειάζεται μία καρδιά γεμάτη αγάπη για το συνάνθρωπο και αρκεί λίγο σάλιο και μία μπατονέτα! Το δείγμα αποστέλλεται σε εξειδικευμένο εργαστήριο για την εξέταση της ιατρικής ταυτότητας του δότη και ανώνυμα, με έναν κωδικό αριθμό, καταχωρείται στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Σε αυτό το αρχείο βρίσκονται οι ελπίδες των ασθενών που χρειάζονται μεταμόσχευση μυελού των οστών από όλο τον κόσμο.
Στις 17 Μαρτίου σας περιμένουμε όλους να συμμετάσχετε στην εκδήλωση, να ενημερωθείτε και να εγγραφείτε, αν το αποφασίσετε, εθελοντές δότες μυελού των οστών.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων
Δήμου Μαρκοπούλου"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου