Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Επιστολή/ερώτηση Συλλόγου Γονέων σχετικά με τα αδέσποτα

Κατατέθηκε σήμερα στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου, επιστολή/ερώτηση του Συλλόγου Γονέων σχετικά με την παρουσία αδέσποτων σκύλων έξω και πέριξ του σχολείου μας και τον δυνητικό κίνδυνο που αυτά αποτελούν για την υγεία και σωματική ακεραιότητα παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Δυστυχώς δεν κατέστη δυνατή η από κοινού κατάθεση του ερωτήματος με το Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας, καθώς όπως ενημερωθήκαμε, δεν συμφώνησαν όλοι οι εκπαιδευτικοί.

Σας παραθέτουμε την επιστολή.
Αγαπητέ κε Σολανάκη, 
παίρνουμε την πρωτοβουλία να απευθυνθούμε σε εσάς για ένα ζήτημα που απασχολεί γονείς και μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Μαρκοπούλου (το οποίο ενδεχομένως να αφορά και σε άλλα σχολεία του δήμου μας). Πρόκειται για το θέμα της παρουσίας αδέσποτων σκυλιών έξω από το σχολείο μας, τα οποία, σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις τον τελευταίο καιρό, έχουν επιδείξει επιθετική συμπεριφορά (σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες που έγιναν από γονείς). 
Πιστεύοντας ότι θα επιδείξετε την απαιτούμενη ευαισθησία, απευθυνόμαστε σε εσάς για να ενεργήσετε άμεσα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, ενώ, ταυτόχρονα, αφορά και στη φροντίδα των ίδιων των ζώων, τα οποία θα πρέπει να τύχουν της απαιτούμενης υγειονομικής κάλυψης, εφόσον αυτό δεν έχει συμβεί έως τώρα.
Ασφαλώς και θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αρμοδίως και εγγράφως αν υπάρχει πρόγραμμα εμβολιασμού/στείρωσης/τσιπαρίσματος των αδέσποτων σκύλων της περιοχής ευθύνης του δήμου Μαρκοπούλου και, ιδιαίτερα δίπλα στο σχολείο μας. Επίσης, αν υπάρχει πρόβλεψη για μετεγκατάσταση σκύλων από περιοχές όπου υπάρχουν μεγάλες συγκεντρώσεις σε επικίνδυνες αγέλες. 
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε, το συντομότερο, την ανταπόκρισή σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου