Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Επιστολή σχετικά με ελαιοχρωματισμούς και αντικατάσταση κάδων

Παρθέτουμε το κείμενο της επιστολής που επιδόθηκε στην Αντιδήμαρχο Παιδείας καθώς και στη Διευθύντρια του σχολείου, προς ενημέρωση όλων των μελών του Συλλόγου μας.


Προς: Αντιδήμαρχο Παιδείας Κα Γιαννάκη
      Διευθύντρια 3ου Δημ. Σχολείου Κα Πυργέρου


Καταρχήν, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι η διαμαρτυρία που εκφράστηκε από το ΔΣ του Συλλόγου μας, σχετικά με τις εργασίες χρωματισμού των κοινόχρηστων χώρων του σχολείου σε μέρες και ώρες που αυτό λειτουργούσε, οδήγησε στην διακοπή τους και μεταφορά αυτών σε μέρες που το σχολείο παραμένει κλειστό.
Αυτό σαφώς δεν αναιρεί τη δυσαρέσκειά μας για το γεγονός, ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις τόσο της Αντιδημάρχου όσο και της Διευθύντριας του σχολείου μας, στο Σχολικό συμβούλιο της 2ας Οκτωβρίου, που προέβλεπαν ότι οι εργασίες θα γίνουν Σαββατοκύριακο και με χρήση οικολογικών υλικών, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα αναπνέοντας, επί τρεις ημέρες τουλάχιστον, τις αναθυμιάσεις από χρώματα που δεν ήταν οικολογικά.
Ωστόσο θέλουμε να πιστεύουμε ότι η έστω και καθυστερημένη αυτή ανταπόκριση, δύναται να αποτελέσει την αφετηρία μιας νέας περιόδου αγαστής συνεργασίας και συνεννόησης μεταξύ του Συλλόγου Γονέων, της διευθύντριας του Σχολείου και του Δήμου Μαρκοπούλου, με μοναδικό γνώμονα το καλό των παιδιών.

Με την ίδια ικανοποίηση είδαμε τις ενέργειες των μελών του ΔΣ του Συλλόγου μας να φέρνουν αποτέλεσμα, σε σχέση με το πρόβλημα των επικίνδυνων, για την ασφάλεια των παιδιών μας, βάσεων των κάδων απορριμάτων. Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, κ. Φώτη Σταμπέλο, τα σκουριασμένα στεφάνια έδωσαν τη θέση τους σε νέους κάδους, με ενσωματωμένη βάση, αν και χρειάστηκε να περάσει ένα πολύ σημαντικό χρονικό διάστημα.
Αποδείχτηκε έτσι ότι τα επίμονα αιτήματα από την πλευρά των γονέων προς τη διευθύντρια του σχολείου να αναλάβουμε, με προσωπική εργασία, την αφαίρεση των βάσεων, για όσο καιρό θα χρειαζόταν, ήταν απολύτως δικαιολογημένα καθώς, όπως προέκυψε εκ του αποτελέσματος, οι βάσεις αυτές δεν θα χρησίμευαν σε τίποτα παρά μόνο στο να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών.
Θα θέλαμε, να επισημάνουμε ότι η εξέλιξη αυτή καταδεικνύει σε όλους μας ότι, πέρα από την τυπική διαδικασία της αποστολής αιτημάτων μέσω επιστολών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου, απαιτούνται και περαιτέρω πρωτοβουλίες, τόσο από την πλευρά της διεύθυνσης όσο και από την πλευρά των γονέων.
Δυστυχώς εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι μόνο οι συνεχείς οχλήσεις ειδικά για ζητήματα που έχουν τον χαρακτήρα του επείγοντος, προς τους αρμοδίους του Δήμου Μαρκοπούλου, οδηγούν σε λύσεις.

Επιθυμία των μελών του ΔΣ του Συλλόγου και, αναμφίβολα, της συντριπτικής πλειοψηφίας των γονέων είναι η γόνιμη συνεργασία με τη διεύθυνση και τον Δήμο. Δεν πρέπει να τίθεται επ' ουδενί σε αμφισβήτηση η επιθυμία όλων μας τα σχολεία να αλλάζουν προς το καλύτερο, ούτε όμως και η πρόθεσή μας να διαφυλάξουμε με όποιο μέσο διαθέτουμε, την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας, όταν αυτή τίθεται σε κίνδυνο.



Μετά τιμής
Το Δ.Σ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου