Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Επιστολή ενημέρωσης σχετικά με τις εργασίες βαψίματος εν ώρα λειτουργίας του σχολείου



Αγαπητοί γονείς,

σχετικά με τους χρωματισμούς στο σχολείο, οι οποίοι γίνονται σε ώρες λειτουργίας του, ο Σύλλογός μας ενημέρωσε προφορικά και γραπτώς τη Διεύθυνση και την αρμόδια Αντιδήμαρχο. Παρακάτω η επιστολή μας:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
3ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Μαρκόπουλο 7/11/2018 

Αγαπητή κα Πυργέρου,

Στις 6-11-2018 είχαμε τη σύγκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στο χώρο του σχολείου για τη συγκρότηση σε σώμα, μετά τις πρόσφατες εκλογές.
Κατ’ αρχήν θα θέλαμε εκ μέρους τόσο των παλιών μελών όσο και των νέων να ευχηθούμε καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά και καλή μεταξύ μας συνεργασία.
Κατά δεύτερον, διαπιστώσαμε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής μας ότι στο χώρο του σχολείου υπήρχαν έντονες αναθυμιάσεις από χρώμα και διαλυτικό, καθώς υπήρχαν εργασίες βαψίματος εν εξελίξει ενώ επιπροσθέτως στο χώρο μπροστά από το κυλικείο υπήρχαν κουβάδες με χρώμα και άλλα υλικά.
Ρωτώντας διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου, ενώ σε αυτό γινόταν μαθήματα.
Η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Γιαννάκη στο Σχολικό Συμβούλιο που έγινε στις 2 Οκτωβρίου είχε τονίσει ότι οι εργασίες θα γίνονταν τα Σαββατοκύριακα, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος αερισμού των χώρων πριν την είσοδο μαθητών. Επίσης είχε αναφέρει ότι τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν είναι οικολογικά και άοσμα.
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την τήρηση των παραπάνω. Εάν κρίνετε απαραίτητο, συναινούμε στο να μην επιτρέψετε να προχωρήσουν άλλες παρόμοιες εργασίες, οι οποίες πλήττουν την υγεία των μαθητών, και να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες σχετικές με τη διασφάλιση της υγείας των μαθητών

Παραλλήλως θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σε δύο σημεία του προαυλίου στα οποία βρίσκονται μεταλλικά στεφάνια στερεωμένα στο έδαφος, τα οποία προορίζονται ως βάσεις για την τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων. Παρόλη τη δέσμευση από την πλευρά του Δήμου για την άμεση τοποθέτησή τους, αυτό τελικώς δεν υλοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα σημεία να εξακολουθούν να αποτελούν άμεσο κίνδυνο για ατύχημα, όπως αυτό της περσινής χρονιάς.
Σας υπενθυμίζουμε πως έχετε την στήριξή μας για την άσκηση πίεσης προς τους αρμόδιους της τοπικής αυτοδιοίκησης σχετικά με την άμεση αποκατάσταση του συγκεκριμένου θέματος.
Τέλος, εκ μέρους του νέου ΔΣ του Συλλόγου, δηλώνουμε την πρόθεσή μας για άμεση διευθέτηση του θέματος ακόμη και με προσωπική εργασία (αφαίρεση των μεταλλικών βάσεων, βαφή αυτών και επανατοποθέτησή τους) από μέλη του Συλλόγου.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου