Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018


ΛΗΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2017-2018

Τελείωσε η χρονιά μας σήμερα. Στη χθεσινή μας γιορτή, διασκεδάσαμε και χαρήκαμε με τα όσα μας παρουσίασαν τα παιδιά και οι δάσκαλοί τους και αποχαιρετιστήκαμε για το καλοκαίρι.

Λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων που διεξάγονταν στο διπλανό Λύκειο, δεν ήταν δυνατόν να γίνουν πρόβες με τη μικροφωνική σε ανοιχτό χώρο, ώστε να μην ενοχλούνται οι μετέχοντες στις εξετάσεις. Αυτό δυστυχώς συνετέλεσε στα μεγάλα προβλήματα ήχου που παρουσιάστηκαν και επηρέασαν δυσμενώς το τελικό αποτέλεσμα της γιορτής μας, η οποία πραγματικά ήταν πολύ ευφάνταστη. Είναι κάτι που επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το πρόβλημα της έλλειψης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο μας.

Εκ μέρους του Συλλόγου μας πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους δασκάλους οι οποίοι παρουσίασαν τη δουλειά τους και στα παιδιά που φάνηκαν ότι πραγματικά το διασκέδασαν! Υπέροχες εικόνες και αναμνήσεις!


Από τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας, διαβάστηκε το παρακάτω μήνυμα:


Τίτλος: «Δεν γίνεται να φτιάξεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά»

Αγαπημένες μαθήτριες, αγαπημένοι μαθητές
Κα Πυργέρου,
Αγαπητές δασκάλες, αγαπητοί δάσκαλοι
Φίλες και φίλοι γονείς

Η φετινή σχολική μας χρονιά ήταν από πάσης απόψεως πολύ διδακτική. Όλοι
νομίζω ότι είχαμε πολλά ερεθίσματα να γίνουμε σοφότεροι.

Καθώς οι περισσότεροι δεν ξέρετε τι έχει συμβεί, θα σας καλέσουμε να διαβάσετε
την ανασκόπηση της χρονιάς μας από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

Εδώ θα σταθούμε στα εξής:

Το μεγάλο ευχάριστο, είναι ότι το 3ο Δημοτικό Μαρκοπούλου είναι το δεύτερο
σχολείο του Δήμου Μαρκοπούλου που έχει υποδομές πρόσβασης ατόμων ΑΜΕΑ, παρ’ό,τι χρειάστηκε μεγάλη μάχη για αυτό το αυτονόητο, της ισότιμης δηλαδή αντιμετώπισης συμπολιτών μας με κινητικά προβλήματα.

Η αίθουσα πληροφορικής που δημιουργήθηκε, θα ήταν κάτι πολύ θετικό, αν δε
συνδυαζόταν με τη θυσία της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Αυτή η απώλεια
προσπαθούμε να αντικατασταθεί με τη δημιουργία ασφαλούς και κατάλληλου χώρου στο
υπόγειο, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει κριθεί ακατάλληλο για χρήση από μαθητές. Έχουν γίνει οι κατάλληλες κινήσεις στις ΚΤΥΠ και αναμένουμε τις οδηγίες τους, αφού ο Αντιδήμαρχος έχει δεσμευτεί να προχωρήσει σε όσες εργασίες χρειαστούν για να
μετατραπεί το υπόγειο σε απόλυτα χρηστικό χώρο για το σχολείο μας. Δεν είναι η τέλεια
λύση, είναι όμως μέσα στην κλασσική λογική της πατέντας και του μπαλώματος που έχουμε συνηθίσει να ακολουθούμε παντού.

Δυσκολίες συνεννόησης που είχαμε φέτος ενδοσχολικά, οδήγησαν σε ακύρωση των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, που στέρησαν από το Σύλλογό μας το βασικό του
εισόδημα, πράγμα που εμπόδισε τη μεγαλύτερη υλική υποστήριξη του σχολείου στα
επίπεδα των προηγούμενων ετών. Παρ’όλα αυτά προμηθευτήκαμε άλλον ένα προβολέα
από χορηγία του Βραυρωνίου και καταφέραμε να υποστηρίξουμε μερικώς την έκδοση
φυλλαδίων του κου Μαλατάνου και τη χορευτική μας ομάδα.

Υπάρχει ένα ρητό που λέει «Όταν μαλώνουν οι ελέφαντες, την πληρώνουν τα
βατράχια». Είναι οι γνωστές «παράπλευρες απώλειες αμάχων» Οφείλουμε όλοι ως
ενήλικες να ζητήσουμε συγγνώμη από τα παιδιά, που στερήθηκαν τη χαρά της
Χριστουγεννιάτικης γιορτής και επίσης για την απογοήτευση που δέχτηκαν από την
ακύρωση της παρουσίασης του χριστουγεννιάτικου θεατρικού το οποίο με τόσο
ενθουσιασμό στελέχωσαν. Εγώ προσωπικά ζητάω συγγνώμη παιδιά, ελπίζω να το κάνουν και όλοι όσοι είναι πραγματικά υπεύθυνοι γι αυτό.

Οι εκδηλώσεις της χρονιάς με τις παρουσιάσεις βιβλίων από τους συγγραφείς τους την ημέρα του σχολικού βιβλίου ήταν για άλλη μια χρονιά πολύ επιτυχημένες και μάλιστα συνδυάστηκαν φέτος με τη συνεργασία μας με άλλο σχολείο, κάτι που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε θεσμό.

Το αποκορύφωμα όμως των θετικών ήταν η εικαστική έκθεση των εργασιών των
παιδιών στο Πνευματικό Κέντρο, η οποία πιστεύω ότι άφησε τους πάντες έκθαμβους! Και εκεί πρέπει να εστιαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Η συνεργασία με κοινό στόχο όλων, κάνει τα παιδιά να μεγαλουργούν. Και όταν μεγαλουργούν τα παιδιά, η κοινωνία έχει ελπίδα!

Την ερχόμενη χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας θα δώσει τη θέση του σε ένα νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις εκλογές που θα γίνουν με την έναρξη της χρονιάς. Ο εμπλουτισμός με νέους ανθρώπους με νέες ιδέες και κουράγιο να τις
υποστηρίζουν είναι αυτό που χρειάζονται οι Σύλλογοι Γονέων. Η ευθύνη είναι ατομική για τον καθένα μας.

Θέλουμε από τους γονείς τη συμμετοχή τους και όχι την εξ’ αποστάσεως αποδοχή απόρριψη. Θέλουμε από τους εκπαιδευτικούς μας τη στήριξη του δικαίου εμπράκτως και με προσωπική ευθύνη. Θέλουμε από τις Δημοτικές και Κρατικές Αρχές να σκύψουν ειλικρινά πάνω από τα θέματα της Παιδείας, χωρίς να χρειάζεται «το αγώι να σπρώχνει τον αγωγιάτη». Θέλουμε δηλαδή από όλους μας, γονείς, εκπαιδευτικούς και «άρχοντες» να είμαστε άξιοι στα μάτια των παιδιών. Γιατί τον κόσμο δεν τον κληρονομήσαμε από τους γονείς μας. Τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας.

Εκτάκια μας, καλό ταξίδι! Σας περιμένει το Γυμνάσιο. Να έχετε πολλά όνειρα και να έχετε τη διάθεση να δουλέψετε και όταν χρειάζεται να παλέψετε για αυτά. Και όταν
πραγματοποιούνται, να κάνετε άλλα, ακόμη πιο μεγάλα όνειρα. Κι αν κάποια στιγμή δείτε ότι δεν ονειρεύεστε, να επισκέπτεστε κάποιο Δημοτικό Σχολείο και να κάνετε παρέα με τα παιδιά του.

Οι υπόλοιποι, εδώ και του χρόνου. Καλό καλοκαίρι!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου