Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Επιστολή του ΔΣ προς τη διευθύντρια κα Πυργέρου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου

Αγαπητή κα Πυργέρου

Στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας που έγινε χθες 15/12/2016 συζητήθηκε το ζήτημα
παραβατικών συμπεριφορών οι οποίες παρατηρούνται στο σχολείο και οι οποίες τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί σε συχνότητα με αποτέλεσμα μια αναταραχή στη γονεϊκή μας κοινότητα.


Στο θέμα του εκφοβισμού μικρότερων παιδιών από μεγαλύτερα έχουμε
αναφερθεί και στο παρελθόν και πιστεύουμε ότι μια κίνηση που θα μπορούσε να λύσει το ζήτημα αυτό αποτελεσματικά είναι το ζευγάρωμα παιδιών της ΣΤ’ με τα μικρότερα παιδάκια, το οποίο δεν έχει ακόμη λειτουργήσει.
Όσον αφορά τα φαινόμενα απώλειας αντικειμένων, πιστεύουμε ότι για να μην
υπάρξουν και πάλι κινήσεις οι οποίες χαλούν το κλίμα μεταξύ των παιδιών και των
γονέων θα πρέπει κατ’αρχήν οι αίθουσες να κλειδώνονται κατά τα διαλείμματα και να γίνουν συστάσεις στα παιδιά να μη φέρνουν ακριβά και προκλητικά πράγματα στο σχολείο. Η αποζημίωση απωλειών από το σχολείο δεν πιστεύουμε ότι είναι λύση, καθώς το βασικό πρόβλημα δεν αποσοβείται έτσι. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει (παρά τις λεπτές δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω ιδιαιτερότητας κάποιων μαθητών και του οικογενειακού περιβάλλοντός τους) να τηρείται σχολαστικά η ισονομία ανάμεσα στους μαθητές και να διαβαστεί εκ νέου (ίσως και να αναρτηθεί στο σχολείο) ο κανονισμός συμπεριφοράς.
Πιθανώς βοηθούσε και κάποια εκδήλωση η οποία θα μπορούσε να γίνει για τις
μεγαλύτερες τουλάχιστον τάξεις, ώστε να βοηθηθούν και οι μαθητές οι οποίοι έχουναυτήν την τάση της παραβατικότητας να την καταπολεμήσουν.

Ένα δεύτερο θέμα που μας απασχολεί είναι το ζήτημα του δεκατιανού. Τρόφιμα
που περισσεύουν, μοιράζονται ελεύθερα στους μαθητές με αποτέλεσμα κάποια παιδάκια να τρώνε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες από τις προβλεπόμενες, αλλά και παιδιά των οποίων οι γονείς δεν επιθυμούν να παίρνουν από αυτές τις τροφές, τελικά να τιςλαμβάνουν. Θα παρακαλούσαμε να τηρούνται τα παραπάνω, οι δε τροφές πουπερισσεύουν να αποθηκεύονται στο κυλικείο (στο οποίο να μην υπάρχει πρόσβαση για τους μαθητές) και να χρησιμοποιούνται οι μακράς διαρκείας από το Σύλλογο για τις εκδηλώσεις μας, ενώ οι ταχείας κατανάλωσης να χορηγηθούν σε κάποιο φορέα (πιθανώς την Εκκλησία) με τελικό σκοπό να φτάσουν σε ανθρώπους και οικογένειες που τα χρειάζονται.

Σας ευχαριστούμε, με εκτίμηση

Το Δ.Σ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου