Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Αναρτούμε τη σημερινή αλληλογραφία μας με την διευθύντρια του σχολείου κα Πυργέρου σε σχέση με το μείζον θέμα του ολοημέρου:
Από: Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 3ου Δημ. Σχολείου Μαρκοπούλου
Κ. Σωτηρίου 1, Μαρκόπουλο, τηλ 6973518107, email: 3dsmarko@gmail.com
Προς: Διεύθυνση 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου

Αγαπητή κα Πυργέρου,
Με την παρούσα θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε ένα θέμα που με αγωνία αντιμετωπίζουν οι γονείς του σχολείου μας, σε σχέση με τη λειτουργία του ολοημέρου.
Γνωρίζουμε ότι έχει αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας με το νέο νόμο για τη λειτουργία των δημοτικών, αλλά επειδή η λειτουργία του ολοημέρου είναι κανονική σε αρκετά σχολεία της περιοχής, θα θέλαμε εκ μέρους σας μια επίσημη ενημέρωση, ώστε να προβούμε κι εμείς στις κατάλληλες κινήσεις προς τους αρμοδίους φορείς.

Με εκτίμηση

Μαρκόπουλο 6/10/2016
Για Το Δ.Σ.
Ο πρόεδρος
Παναγιώτης Γ. Σπυρόπουλος

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ.  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Αγαπητέ Κε Σπυρόπυλε,
Κατανοώντας την ανησυχία των γονέων, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι— σύμφωνα με τους καινούριους κανόνες Λειτουργίας του Ολοήμερου Σχολείου, όπως αυτοί ορίζονται στην  Εγκύκλιο του Υπουργείου με αρ. Πρωτοκόλλου 87776/Δ1/ 30-04-2016 καθώς και στην εγκύκλιο με αρ. Πρωτ. Φ12/657/70691/Δ1/26-04-2016 που αφορούν στο Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου— Υπεύθυνος του Ολοήμερου Προγράμματος δεν είναι πλέον ΕΝΑΣ δάσκαλος αλλά ΠΕΝΤΕ διαφορετικοί ανάλογα με τις ώρες που τους περισσεύουν. Οι ώρες αυτές πρέπει να είναι κατ’ ελάχιστον 10 (2 Χ  5)  αφού η ώρα της σίτισης λογίζεται σαν ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΩΡΑ και, συνεπώς, συνυπολογίζεται στον συνολικό αριθμό ωρών που νόμιμα αντιστοιχούν σε κάθε εκπαιδευτικό.  Στο σχολείο μας έχουμε την ιδιαιτερότητα να υπηρετούν εκπαιδευτικοί με ελάχιστο ωράριο διδασκαλίας λόγω των πολλών ετών υπηρεσίας τους, π.χ. 21 ή 22 ώρες.  Εξαντλώντας λοιπόν το ωράριο τους στο ΠΡΩΪΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΟ να μεταφερθούν ΚΑΙ στο Ολοήμερο. Οι εκπαιδευτικοί που έχουν πλήρες ωράριο στο σχολείο μας είναι μόνον 3. Υπολογίζοντας λοιπόν το ωράριο όλων των εκπαιδευτικών μας και αφού εξαντλήθηκαν τα νόμιμα ωράριά τους φτιάξαμε—προσωρινά—1 τμήμα ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ 10 ωρών με σκοπό να γίνει ξανά ανακατανομή του ωραρίου των διαθέσιμων εκπαιδευτικών ώστε το τμήμα αυτό να επεκταθεί ως τις 4. Σημειωτέον, το κάθε τμήμα του Ολοήμερου σχολείου μπορεί να φιλοξενήσει 25 παιδιά κατ’ ανώτατο όριο.
Ελπίζω να είναι σαφές στους γονείς που αγωνιούν ότι το Σχολείο είναι υποχρεωμένο να κινηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Υπουργείου Παιδείας και αυτό πράττει φροντίζοντας να διαφυλάττει τα δικαιώματα τόσο των παιδιών που φοιτούν σε αυτό όσο και των εκπαιδευτικών που εργάζονται σε αυτό.  Άλλωστε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η λειτουργία του Σχολείου να στηρίζεται σε λογική εξυπηρέτησης των γονέων / κηδεμόνων γιατί αυτό παραβαίνει  την αρχή της ισοτιμίας στην εκπαίδευση η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη για όλα τα παιδιά στην χώρα μας.
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, θα είμαι στην διάθεσή σας.
Με εκτίμηση,

Μαρία Πυργέρου (Δ/ντρια)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου