Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΑΣ ΣΤΙΣ 11.30. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΣΤΟ MAIL 3dsmarko@gmail.com ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ, ΚΑΘΩΣ
H ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ 

Το κείμενο της Ένωσης για την κινητοποίηση: 



ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μαρκόπουλο 27/09/2015
Αρ. Πρωτ. 100/2015

«Τα σχολεία μας υπολειτουργούν. Εμείς τι θα κάνουμε;»

Αγαπητοί γονείς,
Νοιώθουμε ότι το φετινό άνοιγμα των σχολείων έγινε κάτω από τις χειρότερες προϋποθέσεις για τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς.
    Λόγω της μνημονιακής πολιτικής, που εφαρμόζεται και στην Παιδεία, τα κενά των εκπαιδευτικών είναι τεράστια.

  • Σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου, παρατηρούνται να λείπουν δύο, τρείς και τέσσερεις δάσκαλοι τάξης.
  • Δεν υπάρχουν δάσκαλοι ειδικότητας και φαντάζει πολυτέλεια η απαίτησή μας για λειτουργία του ολοήμερου!. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι πολλά παιδιά να σχολούν στις 11.30’ και στην ουσία να μη γίνεται μάθημα αλλά … απασχόληση!
  • Στα Γυμνάσια και τα Λύκεια, υπάρχει παρόμοια εικόνα ελλείψεων, όχι όμως στον ίδιο βαθμό. Στα Λύκεια έχουμε την ιδιαιτερότητα των μαθητών της Γ’ τάξης, όπου στο τέλος της σχολικής χρονιάς δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις και δεν θα είναι έγκαιρα και σωστά προετοι-μασμένα.
   Είναι φυσιολογικό λοιπόν να νοιώθουμε ότι κάτω από τέτοιες συνθήκες, μας στερείται το δικαίωμα μόρφωσης των παιδιών μας και δυσπιστούμε όταν ακούμε κυβερνητικούς παράγοντες να λένε ότι την Δευτέρα 28/9, θα προσληφθούν 3500 (!) αναπληρωτές εκπαιδευτικοί. Όταν τα κενά, και στις δυο βαθμίδες, είναι πάνω από 25. 000 και τα κενά μόνο στην Ανατ. Αττική σε δασκάλους είναι 764 (νηπιαγωγοί, δάσκαλοι τάξης, δάσκαλοι ειδικοτήτων).
    Καταλαβαίνετε λοιπόν, ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε την δημόσια και δωρεάν μόρφωση των παιδιών μας σε αυτούς που της βάζουν εμπόδια!
Ήδη εκφράζεται η διάθεση πολλών γονιών για αγωνιστικές διεκδικήσεις μαζί με τους εκπαιδευτικούς.    
            
Καλούμε όλους τους γονείς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και απαίτησης άμεσων μαζικών διορισμών των απαιτούμενων εκπαιδευτικών για τα σχολεία μας, την Πέμπτη 01/10/2015, στις 13:00’ μ. μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Στην συγκέντρωση θα συμμετέχουν Ενώσεις και Σύλλογοι από άλλες περιο-χές της Αθήνας όπως και σύλλογοι εκπαιδευτικών. Όσο περισσότεροι είμαστε τόσο καλλίτερα, προκειμένου να επιτύχουμε τον σκοπό μας. Την ίδια ημέρα θα συμμετέχουμε, με προκαθορισμένο ραντεβού και με αντιπροσωπεία μας, σε διαμαρτυρία στον Περιφερειακό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια.


    Για την καλλίτερη μετακίνησή μας θα βάλουμε πούλμαν. Θα ξεκινήσει από το 2ο Δ.Σ. Π. Ράφτη στις 12:00’ το μεσημέρι, θα ακολουθήσει την διαδρομή 1ο - 3ο Δ.Σ. Πόρτο Ράφτη, 4ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου, πλατεία Σάρας, 2ο Δ.Σ. Μαρκοπούλου.
  • Οι Σύλλογοι Γονέων να δηλώσουν έγκαιρα την συμμετοχή των γονιών.
Πιστεύουμε ότι θα έχει επιτυχία η προσπάθεια μας με τη συμβολή όλων μας.



Δεν θα γίνουμε «θεατές» στην επίθεση που δέχονται
τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.


Το Δ.Σ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου