Η γωνιά των παιδιών

Εικονικό αρχαιολογικό μουσείο δημιούργησε το 3ο Δημοτικό Μαρκοπούλου

Εικονικό αρχαιολογικό μουσείο δημιούργησε το 3ο Δημοτικό Μαρκοπούλου
Την ανάδειξη του πολιτισμού μας και την πιο «άμεση» επαφή με αυτόν, κατάφεραν να πετύχουν με πρωτότυπο τρόπο, οι μαθητές της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, με καθοδηγήτρια τη δασκάλα τους, Ελένη Παρασίδου, μέσα από τη δημιουργία ενός εικονικού Αρχαιολογικού Μουσείου, που αφορά στην αρχαία Αθήνα του 5ου αι. π.Χ..

Η εντυπωσιακή αυτή ιδέα, πήρε σάρκα και οστά από τους μικρούς μαθητές, με την καθοδήγηση της κ. Παρασίδου, κατά το σχολικό έτος 2012-2013, στα πλαίσια ενός προγράμματος με θέμα: «Πάμε περίπατο στην Αθήνα – Χρυσός Αιώνας του Περικλή».

Τα εγκαίνια του Μουσείου πραγματοποιήθηκαν στις 11 Ιουνίου και παρευρέθησαν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί από άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Την παρουσίαση του εικονικού Αρχαιολογικού Μουσείου, παρακολούθησαν ακόμη η Μαρία Κιμπιζή, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας και ο Κων/νος Αλλαγιάννης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίοι συνεχάρησαν τόσο τους μαθητές για το ταλέντο τους, όσο και τη δασκάλα τους, για την όμορφη αυτή πρωτοβουλία της.

Το «Μικρό μας Μουσείο», περιλαμβάνει αγάλματα διάσημων γλυπτών του 5ου αι. π.Χ., αγγεία, νομίσματα, χρυσά στεφάνια, αρχαία όργανα, τον Παρθενώνα σε μακέτα (κατασκευή με πηλό) κ.α..

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους, μπορούν να το επισκεφτούν και μαθητές από άλλα σχολεία, προκειμένου να τύχουν μία παρουσίαση του προγράμματος και να ασχοληθούν εκτενέστερα με την εποχή του Περικλέους.
πηγή: http://www.attikipress.gr


Έκθεση σύγχρονης τέχνης
Μια μόνιμη έκθεση σύγχρονης τέχνης στο διάδρομο του σχολείου μας! Αντίγραφα έργων μεγάλων ζωγράφων από μικρούς (σε ηλικία μόνο) ζωγράφους!


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου