Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Ενημέρωση επικοινωνίας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14/10/2023, τέθηκαν από πλευράς γονέων ερωτήματα σχετικά με κάποια περιστατικά που έλαβαν χώρα στο σχολείο.

Συγκεκριμένα: α) Γονέας μαθητή Α' Δημοτικού μας ανέφερε μία απρεπή πράξη που συνέβη στις τουαλέτες των αγοριών εν ώρα μαθήματος. Στο συμβάν αφορούσε σε μαθητές των Α', Β' και Ε' τάξεων.

β) Γονέας μαθητή της ΣΤ' τάξεως μας ανέφερε πως κατά τη διάρκεια μαθήματος της πληροφορικής, μαθητής συνδέθηκε σε ακατάλληλο σάιτ και έδωσε τη διεύθυνση του ιστότοπου και σε άλλους συμμαθητές του.

γ) Γονέας μαθητή μας ανέφερε πως στη διάρκεια του διαλείμματος είδε το παιδί του να έχει διένεξη με άλλον μαθητή και παρενέβη  . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο γονιός να δεχτεί παρατήρηση από δάσκαλο που βρισκόταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Εμείς ως Δ.Σ υποστηρίξαμε ότι σε γεγονότα που λαμβάνουν χώρα εντός του σχολείου, αρμόδιοι είναι οι εκπαιδευτικοί. Εντούτοις, αρκετοί ήταν οι γονείς που εξέφρασαν δυσαρέσκεια και ανησυχία για ελλιπή επιτήρηση των μαθητών κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και προβληματισμό για την μη ενημέρωσή τους σχετικά με τα συμβάντα  .

Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε για το αν έχετε λάβει γνώση για τα συγκεκριμένα συμβάντα και αν έχετε προβεί σε ενέργειες για την επίλυσή τους.

Ακόμα θα θέλαμε να μας δώσετε έγκριση έτσι ώστε να αναρτήσουμε τον σχολικό κανονισμό στο blog του συλλόγου μας .

Με εκτίμηση,

Δ.Σ. Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 3ου Δημοτικού σχολείου Μαρκοπούλου.

 


Καλημέρα σας και ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση!

Διαβάζοντας τις παρατηρήσεις κάποιων γονέων, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1. Το πρώτο περιστατικό: πώς γνωρίζει ο γονέας περιστατικό που έγινε στις τουαλέτες εν ώρα μαθήματος? Ο/Η μαθητής/τρια που το ανέφερε ήταν στην τουαλέτα? Ήταν στο μάθημα? Ο/Η μαθητής/τρια το ανέφερε στο δάσκαλο/α του αν ήταν στο μάθημα ή στον/στην εφημερεύοντα/ουσα αν ήταν στο διάλειμμα? Σε κάθε περίπτωση, είμαστε εδώ όλοι/ες για να αντιμετωπίσουμε τέτοια περίεργα περιστατικά ΟΤΑΝ μας γνωστοποιούνται αμέσως. Δηλαδή, εκ των υστέρων, και χωρίς κανένας μας να έχει γνώση του περιστατικού από τον/την μαθήτρια ή τους/τις μαθήτες/τριες, πώς να το αντιμετωπίσουμε? 

2. Οι υπολογιστές στην αίθουσα Πληροφορικής λειτουργούν ΜΟΝΟ μέσω του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ το οποίο "μπλοκάρει" αυτόματα οποιαδήποτε "έρευνα" ακατάλληλη ή μη εξουσιοδοτημένη. Η μητέρα θα πρέπει να μιλήσει στην εκπαιδευτικό της Πληροφορικής, κα Νικολάκη Δήμητρα, ώστε να ενημερωθεί και να καθησυχαστεί.

3. Για το τρίτο περιστατικό, δεν έχω τι να πω! Ο εκπαιδευτικός απάντησε πολύ σωστά και εσείς επίσης ακόμα πιο σωστά.
Επίσης, οι γονείς ΠΑΝΤΑ ενημερώνονται, όπως γνωρίζετε, εγκαίρως για συμβάντα τα οποία είναι ΣΟΒΑΡΑ. Δεν είναι δυνατόν να ενημερώνουμε γονείς για κάθε τι που συμβαίνει, ακόμα και για ασήμαντες διενέξεις μεταξύ των παιδιών (που νομοτελειακά θα υπάρξουν) και οι οποίες δεν χρήζουν προσοχής. Επιπλέον, γίνονται κατ' ιδίαν ενημερώσεις γονέων αυτό το διάστημα--ας μιλήσουν οι γονείς για οτιδήποτε τους απασχολεί με τους εκπαιδευτικούς και με εμένα, φυσικά! 

Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι έχοντας μέχρι τώρα μη επαρκές προσωπικό (οι παράλληλες στηρίξεις, π.χ., ήρθαν  την προηγούμενη εβδομάδα, έχουμε εκπαιδευτικό ο οποίος λείπει και θα συνεχίσει να λείπει με αναρρωτικές άδειες, το ολοήμερό μας δεν λειτουργεί πλήρως γιατί δεν έχουμε εκπαιδευτικό), οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας δεν μπορούμε να είμαστε ΠΑΝΤΟΥ! Προσπαθούμε πάρα πολύ, αλλά, χρειαζόμαστε περισσότερο προσωπικό και βέβαια τη συνεργασία των γονέων (όχι να μας επιτηρούν στα διαλείμματα) αλλά να μιλούν με τα παιδιά ώστε να εξασφαλίζουμε τη συνέχεια της επικοινωνίας μεταξύ μας--να έχουμε δηλ. μια κοινή γραμμή. 

Σε αυτό πιστεύουμε θα βοηθήσει ΚΑΙ ο σχολικός κανονισμός τον οποίο εννοείται θα σας δώσω να αναρτήσετε όπως θα τον αναρτήσουμε κι εμείς μόλις ΕΓΚΡΙΘΕΙ από τη Δ/ΝΣΗ Π.Ε. Αν. Αττικής και τον σύμβουλο Π.Ε.. 
Εξακολουθεί να ισχύει ωστόσο ο προηγούμενος ΕΣΚ, τον οποίο επίσης μπορείτε να αναρτήσετε!

Σας ευχαριστούμε και πάλι για την ενημέρωση!

Με εκτίμηση,
Μαρία Πυργέρου και Σ.Δ. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου