Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ


Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων
3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου
22/03/2023


Σήμερα, 22 Μαρτίου 2023, πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου η προγραμματισμένη Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων με παρόντα 6 μέλη του του Δ.Σ και 6 μέλη.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:
• Σύντομη αναφορά στις δράσεις που ολοκλήρωσε το προηγούμενο Δ.Σ
• Ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των εργασιών στους χώρους της Βιβλιοθήκης και του Χημείου.
• Αναφορά στις εργασίες που έχει αναλάβει ο Σύλλογος να διεκπεραιώσει για τον χώρο της Βιβλιοθήκης: α) μαξιλάρια καναπέδων, β) σύστημα σκίασης, γ) βάψιμο τραπεζιών.
• Η νέα σχολική τροχονόμος.
• Ενημέρωση σχετικά με πρωτοβουλίες που πήρε το νέο Δ.Σ :α) Aίτηση στην ''Ανέλιξη'' για ένταξη του σχολείου μας στο πρόγραμμα '' Ιθάκη'' ,β) Αίτηση για τη συμμετοχή του σχολείου μας στην κλήρωση της εταιρείας Εcoelastika A.E για την τοποθέτηση δαπέδου στο προαύλιο, γ) Αίτηση στην οργάνωση '' Kids Save Lives'' για παροχή σεμιναρίου Α' Βοηθειών στους μαθητές του σχολείου μας.
• Επικείμενη σχολική φωτογράφιση.
• Δράσεις του Συλλόγου για την περίοδο του Πάσχα( εργαστήρια με τη συμμετοχή γονέων και παιδιών).
Στα πλαίσια της συζήτησης για τρόπους που θα ενισχύσουν την ανταπόκριση των γονέων στις συνελεύσεις και στη γενικότερη ενεργή συμμετοχή , προτάθηκαν τα εξής:
Έγκαιρος σχεδιασμός δράσεων που θα γίνονται τα Σαββατοκύριακα. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν περίπατοι στην ευρύτερη περιοχή, '' ανοιχτό προαύλιο'' για παιχνίδι υπό την επίβλεψη και παρουσία των γονέων.
Επίσης σε ερώτηση γονέα σχετικά με τη μη λειτουργία του κυλικείου, δόθηκαν οι απαντήσεις και προτάθηκε ο εφοδιασμός των τάξεων με ατομικά εμφιαλωμένα νερά για την αντιμετώπιση των έκτακτων διακοπών υδροδότησης,οι οποίες ειναι συχνές το τελευταίο διάστημα.
Τέλος, συζητήθηκε το θέμα σεμιναρίου Α' Βοηθειών για γονείς και η αναζήτηση φορέα υλοποίησης του.( Πολιτική Προστασία Δήμου, Ερυθρός Σταυρός).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου