Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Ενημέρωση για σχολικό συμβούλιο Γ΄τριμήνου

Αγαπητοί γονείς
   Όπως πιθανόν γνωρίζετε, βάση νόμου, τις πρώτες 10 μέρες κάθε τριμήνου η διευθύντρια του σχολείου είναι υποχρεωμένη να συγκαλεί σχολικό συμβούλιο που συμμετέχουν ο σύλλογος διδασκόντων, ο σύλλογος γονέων και η αντιδήμαρχος παιδείας.

   Έτσι και το γ΄τρίμηνο του 2019 η διευθύντρια επικοινώνησε τουλάχιστον 2 φορές με την αντιδήμαρχο για να οριστεί ημερομηνία για το σχολικό συμβούλιο και η κα Γιαννάκη απάντησε αρνητικά.
  Προφανώς και σχολικό συμβούλιο χωρίς την κα αντιδήμαρχο δεν μπορεί να γίνει.

   Η ημερομηνία που είχε θέσει ο Σύλλογος Διδασκόντων, σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, εντασσόταν στον γενικότερο προγραμματισμό των δράσεων του σχολείου στο γ' τρίμηνο και φυσικά είχε ορισθεί και με βάση το νομικό πλαίσιο αλλά και με βάση τις υπόλοιπες δράσεις του σχολείου (επίδοση βαθμολογιών, συνεδριάσεις συλλόγου, επισκέψεις, εκκλησιασμός, άλλες επιμορφωτικές δράσεις κλπ).


   Η θέση του συλλόγου γονέων για τα παραπάνω είναι ότι το σχολικό συμβούλιο έπρεπε να γίνει εντός των χρονικών ορίων που ορίζει ο νόμος. Η ευθύνη για τη μη διεξαγωγή του, έως τώρα, βαραίνει αποκλειστικά την κα Γιαννάκη. Επίσης, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από τη διευθύντρια (9/5) η κα Γιαννάκη δεν έχει καν υπογράψει τα πρακτικά του σχολικού συμβουλίου του β' τριμήνου που έγινε στις 19/02.


   Καλούμε την αντιδήμαρχο παιδείας, άμεσα, σε συνεννόηση με τη διευθύντρια του σχολείου να ορίσει ημερομηνία σχολικού συμβουλίου γ' τριμήνου και να υπογράψει επιτέλους τα πρακτικά του προηγούμενου σχολικού συμβουλίου. Οι νόμοι για τη λειτουργία των θεσμών των σχολείων ισχύουν για όλους χωρίς εξαιρέσεις. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου