Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

H θέση του Συλλόγου Γονέων σχετικά με τον προτεινόμενο διαχωρισμό της αίθουσας πολλαπλών


Αγαπητοί γονείς,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε τη Δευτέρα 11/12 ανακοινώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας η πρόθεση διαχωρισμού της Αίθουσας Πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας σε δύο αίθουσες, εκ των οποίων η μία πρόκειται να διαμορφωθεί σε εργαστήριο πληροφορικής.

Πάγια θέση των γονέων του σχολείου μας (σε όλες τις συνελεύσεις και με συλλογή υπογραφών) είναι η παραμονή της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στη μορφή που είναι τώρα, όπως ορίζεται από τις σχετικές νομοθεσίες. 

Στις συζητήσεις που προηγήθηκαν από πέρυσι για το συγκεκριμένο θέμα, είχε συζητηθεί η δυνατότητα μεταφοράς της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο υπόγειο, προκειμένου να αλλάξει χρήση η υπάρχουσα αίθουσα. Για αυτό θα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση οι κατάλληλες εργασίες στο υπόγειο, προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε χώρο ασφαλή και χρηστικό για τους μαθητές του σχολείου, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή δεν ισχύει, λόγω της ύπαρξης αναθυμιάσεων πετρελαιοειδών από το λέβητα, κάτι που πέρυσι απέτρεψε τη δημιουργία αίθουσας πληροφορικής στο υπόγειο.

 Καθώς αυτές οι προϋποθέσεις δεν ισχύουν, αφού οι εργασίες (τοποθέτηση απαγωγέα αναθυμιάσεων και τοποθέτηση πυράντοχης-αεροστεγούς πόρτας) δεν έχουν ολοκληρωθεί, είναι σαφές ότι η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, οφείλει να παραμείνει ως έχει.  Μην ξεχνάμε ότι και στο παρελθόν έχουν χαθεί από αντίστοιχες πρόχειρες επεμβάσεις το εργαστήριο πληροφορικής, το εργαστήριο φυσικοχημείας και η τουαλέτα ΑΜΕΑ. (Κανείς δεν διασφαλίζει εξάλλου ότι ακόμα κι αν γινόταν (υποθετικά) ένα τέτοιο εργαστήριο, δεν θα κατέληγε και αυτό σε αίθουσα διδασκαλίας, δεδομένης της αδυναμίας των υπαρχουσών σχολικών δομών να απορροφήσουν τον αυξανόμενο αριθμό μαθητών.)

Ο Σύλλογός μας είναι ενάντιος σε οποιαδήποτε περαιτέρω υποβάθμιση του σχολείου μας και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διασφαλιστεί η νομιμότητα. Καλούμε το Δήμο, τη Διεύθυνση του Σχολείου και το Σύλλογο Διδασκόντων να αναλογιστούν την προοπτική παρομοίων πράξεων, έχοντας κατά νου και το αρνητικό ιστορικό. 
Η δική μας πρόταση ήταν και παραμένει η σταδιακή μείωση της δύναμης του σχολείου μας σε 6θέσιο, που θα επαναφέρει όλες τις υποδομές του στις αρχικές τους χρήσεις. Αυτό θα γίνει με τη δημιουργία νέου σχολείου στο Μαρκόπουλο, επίσης πάγιο αίτημα των γονέων του Δήμου μας και αντικειμενική επιτακτική ανάγκη.

Οραματιζόμαστε και διεκδικούμε ένα σχολείο που όχι μόνο εκπαιδεύει, αλλά μορφώνει και καλλιεργεί τους μαθητές και αποτελεί πολιτισμικό κέντρο της κοινότητας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου