Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ


Το κραυγαλέο γεγονός που αντιμετώπισε ο Σύλλογός μας στην αρχή της χρονιάς με τα δυσμενή αποτελέσματα σε μαθήτρια του σχολείου μας, έχει ευαισθητοποιήσει τους γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπουλου σε σχέση με τις συνθήκες που επικρατούν στα κτίρια στα οποία τα παιδιά μας καθημερινά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους.
Στο σχολείο μας αυτήν τη στιγμή περιμένουμε λύσεις για το σοβαρότατο θέμα αναθυμιάσεων πετρελαιοειδών, επικίνδυνων κενών του κλιμακοστασίου, ελλείψεις χώρων διδασκαλίας και βοηθητικών χώρων (αίθουσας πληροφορικής, πολλαπλών χρήσεων, φυσικοχημείας, γραφείο διδασκόντων κλπ, όπως αυτά αναφέρονται σε κοινό μας αίτημα με τους εκπαιδευτικούς προς την δ/νση α’βάθμιας εκπαίδευσης και τις ΚΤΥΠ).
Όλα αυτά τα προβλήματα έχουν προκύψει και διογκωθεί από τη συσσώρευση μαθητών στα υπάρχοντα σχολεία. Αντίστοιχα θέματα αντιμετωπίζουν και οι μαθητές των υπολοίπων σχολείων της περιοχής με τα κτίρια στα οποία στεγάζονται (ακατάλληλα κτίρια όπως του 2ου Δημοτικού Πόρτο Ράφτη, του 3ου Νηπιαγωγείου Πόρτο Ράφτη) ενώ υπάρχουν και δύο δημοτικά σχολεία στο Δήμο μας που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΤΙΡΙΟ αλλά στεγάζονται εδώ και χρόνια εξ’ολοκλήρου σε ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες (4ο Δημοτικό Μαρκοπούλου και 3ο Δημοτικό Πόρτο Ράφτη).
Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει τις δημοτικές αρχές οι οποίες επί σειρά ετών δείχνουν αδικαιολόγητη αδράνεια και αδιαφορία για το σοβαρότατο αυτό ζήτημα που αφορά 3000 μαθητές και τις οικογένειές τους. Από τους υπευθύνους δεν εξαιρείται η παρούσα Δημοτική Διοίκηση η οποία παρ’ό,τι
βρίσκεται στη μέση της δεύτερης θητείας της, δεν έχει προβεί σε ΚΑΜΜΙΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, οχλήσεις και πιέσεις που δέχεται από τους Συλλόγους και την Ένωση Γονέων των σχολείων μας και παρ’ό,τι έχουν υποδειχθεί στο επίσημο ρυμοτομικό οικόπεδα
χαρακτηρισμένα για σχολική στέγη, που πεισματικά δεν αξιοποιούνται.
Αντίστοιχη τακτική ακολουθείται και για τους κοινόχρηστους χώρους αναψυχής και άθλησης, η έλλειψη των οποίων επίσης αποτελεί πρόβλημα για την καθημερινότητα των γονέων και των παιδιών τους.
Οι γονείς του 3ου Δημοτικού Σχολείου δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους γονείς των παιδιών όλων των σχολείων της περιοχής μας και ψηφίζουμε ομόφωνα την ενεργή στήριξη των προσπαθειών όλων των Συλλόγων που αγωνίζονται για τη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών. Καλούμε την Ένωση Γονέων να συντονίσει και να προβεί σε κινητοποιήσεις προκειμένου να λάβει το θέμα τις διαστάσεις που του αξίζουν.
Αντιστεκόμαστε στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης!
Θέλουμε και απαιτούμε σύγχρονα και ασφαλή δημόσια σχολεία για όλους τώρα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου