Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

"To δάσος και η ιστορία του". Εργασία της Δ' τάξης για το σχ.έτος 2016-17

Ολοκληρώθηκε και στην έντυπη μορφή της, η εργασία των δύο τμημάτων της Δ τάξης με θέμα "Το δάσος και η ιστορία του", που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, Α. Φουντούλη και Γ. Μαλατάνου, δούλεψαν ατομικά και ομαδικά, παρακολούθησαν και ενεπλάκησαν σε μια σειρά προγραμματισμένων δραστηριοτήτων γνωστικού και εικαστικού περιεχομένου, που τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη φύση, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να προβληματιστούν, να εμπνευστούν, να δημιουργήσουν. Πέρα όμως από την κατάκτηση του γνωστικού αντικειμένου, όπως οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος τονίζουν στο εισαγωγικό σημείωμα του βιβλίου, βασικός στόχος αυτής της εργασίας είναι οι μαθητές "να αναπτύξουν κατά την εξέλιξη του προγράμματος στάσεις και δεξιότητες που θα τους κάνουν άτομα υπεύθυνα, ενημερωμένα, με προσωπική άποψη και κριτική σκέψη στη μελλοντική τους πορεία στην κοινωνία".
Στο παράρτημα του βιβλίου οι μαθητές θα βρουν φύλλα εργασίας που ανακεφαλαιώνουν την γνωστική ύλη καθώς και έντυπη και ηλεκτρονική βιβλιογραφία σχετική με το θέμα.

Υπεύθυνος έκδοσης:  Κος Γ.Μαλατάνος.

Όποιος γονιός ενδιαφέρεται να προμηθευτεί (επιπλέον) αντίτυπο της εργασίας, παρακαλείται να έρθει σε επαφή με το σύλλογο γονέων.

Το κόστος της εκτύπωσης των βιβλίων, ανέλαβε όπως κάθε χρόνο για αντίστοιχα projects, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτικούς!









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου