Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016

Γιορτή Βιβλίου!

Αγαπητοί γονείς,
Το Σάββατο 2 Απριλίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού βιβλίου, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας, εκδήλωση με δράσεις φιλανανγνωσίας, που περιελάμβαναν παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων, εικαστικό εργαστήρι, έκθεση βιβλίου και έκθεση ζωγραφικής των παιδιών μας με θέμα " Με ένα βιβλίο μπορώ...." Τα παιδιά φαντάστηκαν, ονειρεύτηκαν, ταξίδεψαν, έμαθαν και μοιράστηκαν τις δημιουργίες τους μαζί μας. Μαζί με τους (λίγους) γονείς του σχολείου μας και εκείνους από άλλα σχολεία της περιοχής μας.

Οι προσκεκλημένοι συγγραφείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διηγήθηκαν τις ιστορίες τους, μίλησαν και έπαιξαν  με τα παιδιά.
Για λίγο μικροί και μεγάλοι μπήκαμε στον υπέροχο κόσμο τους, γίναμε Τσαγκάρηδες, Μυστικοί Πράκτορες με σκοπό να σώσουμε τον πλανήτη και κοιτάξαμε στο Κουτί με τα απολεσθέντα της τάξης, για να βρούμε ό,τι μας κρύβεται, ό,τι φοβόμαστε, ό,τι πληγώνουμε και μας πληγώνει.  Ευτυχής συγκυρία, το ότι το απόγευμα της ίδιας μέρα, η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου που μας επισκέφτηκε, τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού βιβλίου για το το βιβλίο που μας παρουσίασε!

Στο εργαστήρι φτιάξαμε σελιδοδείκτες όμορφους και αστείους, πένες από τις σελίδες παλιών βιβλίων, ζωγραφίσαμε χρωμοβιβλία και γράψαμε τα δικά μας βιβλία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς, που έφεραν τα παιδιά τους και σε εκείνους που  βοήθησαν στα εργαστήρια. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη διευθύντρια του σχολείου μας, Κα Πυργέρου, η οποία στηρίζει τις δράσεις του Συλλόγου και που ακούραστα ήταν δίπλα μας καθ'όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Συνεχίζουμε και ελπίζουμε ότι περισσότεροι γονείς, αλλά και δάσκαλοι θα βρίσκονται μαζί μας στις επόμενες δράσεις, που σκοπό έχουν να φέρουν κοντά ολόκληρη τη σχολική κοινότητα, να τονώσουν την συνεργασία και να δώσουν δημιουργικές διεξόδους στα παιδιά μας.

Μια γεύση από τη γιορτή!

Έκθεση ζωγραφικής των μικρών μαθητών με θέμα: " Με ένα βιβλίο μπορώ..."

"Με ένα βιβλίο μπορώ..."

Εκθεση βιβλίου

Τα εργαστήρια περιμένουν τους μικρούς καλλιτέχνες!


Η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου, μας συστήνει τον
 "Τσαγκαράκο με τα μαγικά χέρια"

"Ο Τσαγκαράκος με τα μαγικά χέρια"

Μαριέττα Κόντου

Ο συγγραφέας Κων/νος Πατσαρός, συνομιλεί με τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων

Κων/νος Πατσαρός

Τα παιδιά, μήκαν "Στο κουτί" και ανακάλυψαν ένα ολόκληρο κόσμο!

Η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη, εκπαιδεύει τη νέα γενιά πρακτόρων του πλανήτη!

Φτιάχνοντας την πρακτορική μας ταυτότητα!

Η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη

Τι θα ανακαλύψει η μυστική πράκτορας, μέσα στη "Σουπάρα"?

Γίναμε πράκτορες του πλανήτη με ταυτότητα και πιστοποιητικό από την Περιβαντοπόλ!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου